Spanje voorpret

Op de één of andere manier weet men ons altijd weer te betrekken bij het organiseren van een of andere activiteit, zo ook deze keer. Mogelijk komt het doordat het woordje NEE niet voorkomt in onze woordenschat. Natuurlijk is het een voordeel dat we er zelf een draai aan kunnen geven. Zo hebben we zelf de hotels kunnen uitzoeken en alle route’s komen ook uit Westervoort. Ook is er een draaiboek gemaakt waarin de deelnemers alle wetenswaardigheden in kunnen opzoeken en controleren zodat er niet iemand op komt draven met bijvoorbeeld, geen helm.

Op dinsdagavond 26 april moeten we de motorfietsen en bagage inleveren tussen 18u – 20u. bij het clubgebouw. De speciaal ingerichte aanhanger van Memo Tours uit Ulft staat klaar om de motoren in te laden. Twee motoren worden in de bus geladen zodat de rest van de brommers met gemak in de aanhanger passen.

Onze motoren zijn 2 dagen later geladen vanwege familie omstandigheden. We zijn met z’n drieën naar Ulft gereden. Reina en ik op de motoren en Ivo met onze auto met daarin de bagage. In Ulft gelijk naar het terrein van Memo Tours gereden waar onze twee brommers verdeeld over aanhanger en bus. Zo, klaar voor de reis. Gerard moest wel op sokken naar huis terug want Reina was zo slim om geen vervangende schoenen mee toenemen terwijl haar laarzen daar in de bus werden geladen. Natuurlijk moet ik dan op sokken en niet zij.

Het materiaal is er klaar voor. De rijders hebben er zin in. Als nu het weer nog even mee werkt, dat zou niet verkeerd zijn. De vooruitzichten zijn goed, het beloofd een prima week te worden.

Twee clubleden (Henri en Hans) gaan de reis naar Spanje niet vliegen maar met hun eigen motoren overbruggen. Ze hebben vandaag donderdag 600 km afgelegd, het weer was redelijk met temperaturen tussen 2  en 10 graden en af en toe een regen- of hagel bui. niet extreem veel. Ze overnachten in Langres (Frankrijk) 100 km ten noorden van Dijon.

Vandaag zaterdag 30 april de laatste mails en verplichtingen van mijn werk weggewerkt. Gerard heeft de kippen voorzien van een schoon hok, buren hebben kippen en Piet instructies en Fritz is naar het pension.

De laatste berichten van Henri en Hans zijn binnen. Ze hebben vandaag 400 km gereden en overnachten in Perpignan vlak voor de Spaanse grens. Het was niet prettig rijden vandaag, tijdens de lunch in de Ardèche was er een hoosbui van 1,5 uur. Daardoor van de binnendoor route afgeweken en vanaf Montpellier de autoroute gevolgd. Het was niet prettig rijden met een zijwind met windkracht 9 en 13 graden.

Een gedachte over “Spanje voorpret”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.