Midweektoer 2011

Inmiddels hebben wij ons ingeschreven voor de Midweektoer die dit jaar naar Schotland gaat. Schotland schijnt hét motormekka van het noorden te zijn alleen het weer wil nog weleens tegen zitten.

Wij vertrekken 5 juni vanaf Westervoort, van huis af zullen we naar IJmuiden knorren. Daar nemen we de nachtboot naar Newcastle, waar we dan op maandagochtend naar ons onderkomen in Aviemore zullen rijden.

klik op het plaatje voor een vergroting

 

Zaterdag 7 mei gaan we naar Motoport Almere alwaar de reisbegeleiders van de KNMV zitting houden. Van 10.00 uur tot 15.00 uur kunnen de deelnemers daar de nodige informatie krijgen over de reis. Gerard wil graag meer weten over de geplande routes, maar helaas de routes zijn er nog niet. Blijkt dat de routes dit weekend worden gereden om zo de laatste foutjes eruit te halen. Wel hebben we van begeleiders zo ongeveer de richtingen gekregen waar de routes langs lopen zodat begonnen kan worden met het maken van tochtjes voor de tweede week die wij zonder de rest van de deelnemers gaan beleven. De tweede week zakken we af naar het Lake District. Nu maar eens zien wat er zoal aan routes van het internet te kopiëren valt.

Het treffen bij Motoport Almere was meer een reünie voor de deelnemers van voorgaande Midweektours want ook bij dit evenement zijn het veelal de zelfde mensen waar zo af en toe nieuw bloed bijkomt. Dit jaar zijn er -voor zover wij weten- met ons meegeteld 6 nieuwe deelnemers. Koffie en broodjes stonden klaar en het was een gezellige meeting waar wij onze eerste indruk konden op doen van sommige deelnemers. Als ik het zo mag inschatten dan wordt het leuke tour met deelnemers van verschillende pluimage met ieder zijn eigen type motorfiets waar men nog trots op is ook (hoe is het mogelijk bij sommige merken). Reina heeft nog geprobeerd een koffertje voor op de duopassagier plaats te kopen maar dat is niet gelukt. Deze hebben wij in een folder (toegestuurd door BMW zelf) gezien maar waarschijnlijk zijn wij de enigste. Het begeleidingsteam wordt tijdens de reis nog versterkt met Martijn maar die kon er vandaag niet zijn omdat hij aan het toeren is in Marokko met een andere stel motor fanaten. Na onze begeleiders Tjip, Henk en Ans gedag hebben gezegd zijn we naar huis gereden.

Inmiddels vliegen de dagen en duurt het nog 14 dagen voor we vertrekken. De routes voor de tweede week zijn klaar en ook zijn de overnachtingen geregeld.  Nu nog de routes voor de eerste week.  Al met al duurt het wel lang. De routes moeten namelijk nog aangepast worden voor de onze Garmin aanwezige kaart materiaal. Gisteren nog een mailtje gestuurd naar de KNMV.  De uitzetters zijn terug uit Schotland en zetten nu de laatste puntjes op de beroemde i.

Vanmiddag zijn we naar Polo in Kleve gereden om daar een nieuwe extra regenjas voor Reina te kopen. Een motorjas blijft namelijk niet waterdicht als het een hele dag regent. Het is een exemplaar geworden met een extra muts. Deze muts gaat onder de helm van de muts (niet cryptisch) zodat de regen niet vanaf de helm in de motorjas kan lopen. Die jas zullen we in Schotland vast wel uit kunnen testen.

Nog 11 dagen te gaan en de brommers kunnen gestart worden. Alle informatie hebben we nu thuis liggen alleen de GPS routes nog niet. Zeer waarschijnlijk komen die één dezer dagen via de mail. Gerard kan dan de conversieslag maken zodat onze Garmin streetpilots straks dezelfde route aangeeft als de rest van de 82 deelnemers.

Na het het berichtje naar de KNMV heeft Gerard in middels de routes gekregen en kan nu aan de slag. De laatste 14 dagen hebben we het weer in Schotland gevolgd en gaan er vanuit dat als wij er zijn de regen gewoon op is. Dit kan haast niet anders want het hoost daar gewoon elke dag.

Inmiddels is het dinsdag geworden en het aftellen is echt begonnen. Vanavond beide motoren nog eens lekker vertroeteld met een wasbeurt. De twee kleine speedbag’s van de zolder gehaald en de lijst uitgedraaid van de zaken die we mee willen nemen. Of we alles mee krijgen wat we graag willen is nog maar de vraag. Volgens Gerard wil Reina teveel meenemen dus dat wordt tossen wat wel en niet meegaat.

De reisverslagen: