MegaMonsterTocht 2014

De MegaMonsterTocht van MC ASOM gaat dit jaar naar het Schwarzwald met een uitstapje naar de Vogezen. Een hotel is gereserveerd in het Schwarzwald, de route gaat over en door de Eifel, het Schwarzwald en de Vogezen. Wij maken er een 5 daagse toer van en vertrekken een dag eerder en komen een dag later weer thuis. Dat wij er twee weken geleden al geweest zijn maakt niets uit. Je kan er gewoon erg lekker toeren.

Het gaat niet zonder slag of stoot. Hadden we gedacht met zijn 2en te vertrekken en op ons gemak naar Udersdorf te toeren maar nee er stond een ongenode gast op de stoep. “Murphy” had zich gemeld, in volle bepakking en dat terwijl wij samen maar over twee koffers kunnen beschikken.

Hij had beslag gelegd op mijn Knor de zoveelste, hij had het hart van Knor te pakken gehad en niet zo’n beetje ook. Knor wou niet starten. De accu hikte en sputterde nog een keer en dat was het. Het tenue maar weer uit, accu aan de lader en een kop koffie. De accu heeft geen zin ook niet na de verrichtingen van de spoedeisende hulp. Kortom tijd voor ingrijpende maatregelen er komt een donoraccu in. Even bellen naar de dichtsbijzijnde motordealer, accuutje halen, monteren, laatste kop koffie bij de buuf en zowaar om 13u vertrekken we.

We omzeilen het Ruhrgebied en denderen via Venlo Duitsland binnen. Het lijkt goed Gerard op zijn nieuwe Tiger Sport. Hij zit zowaar ontspannen en rechtop. Bij de 1e stop ruilen we van Tiger, ff de Sport uitvoering uitproberen. De Sport is hoger, pittiger, bredere tank en ietsjes korter. Gerard heeft een “goeie koop” gedaan. We rijden vlot, afwisselend snelweg en binnendoor weggetjes. De route gaat grotendeels over de B257 jammer van de wegwerkzaamheden het zorgt voor veel oponthoud. Verder gaat het via Adenau richting Cochem. De bergtraininglessen worden goed gebruikt en in praktijk gebracht. Het kantelen van de motor gaat makkelijker, Gerard “melkt” liever. Tekst en uitleg over het melken kan je krijgen bij Gerard.

Door de tussenkomst van Murphy en de wegwerkzaamheden zijn we na 17u op plaats van bestemming. We overnachten in Ubersdorf 10 km van Daun. Het is een gasthof die wordt gerund door Nederlanders. Op mijn vraag bij het boeken die ik in mijn beste Duits stelde of we de motoren uit het zicht kunnen parkeren kwam het nuchtere antwoord “we hebben garageboxen”. De schnitzel en het bier smaken goed. Het is druk in de kroeg Duitsland – Amerika wordt gespeeld. De doelpunt van Duitsland is goed voor een rondje van de zaak.

2 gedachten over “MegaMonsterTocht 2014”

 1. Verdorie die vervelende murphy.. heb trouwen wel even moeten denken wie je met murphy bedoelde…
  Maar goed dat er zo snel even een andere accu ingezet kon worden.
  Stonden de mensen van t gasthuis niet een beetje stiekem te lachen toen jullie je kwamen melden en om de garage boxen vroegen?
  We zijn erg benieuwd naar papa zijn uitleg over het melken.
  veel plezier en rij voorzichtig

 2. Hey moi.
  Heb jullie verslag even gelezen.
  Sommige termen snap ik niet helemaal ben dan ook geen motorfreak.
  Heel veel plezier verder op jullie trip.
  Zie jullie volgende zaterdag..
  Groetjes….

Reacties zijn gesloten.