Dag 8

Woensdag 26 augustus

Vandaag rijden we dé weg die op het lijstje van menig motorrijder staat. De Atlantikweg! Maar eerst gaan we via de Ellingsøytunnel naar Alesund. Het eind van de Ellingsøytunnel heeft de vorm van een slakkenhuis. Of het allemaal zo’n spektakel is proberen we vandaag uit.

IMG_0459

De start van de route begint weer met lekker zwieren en zwaaien. Na 30 km een veerpont, daarna richting Alesund waar de route eigenlijk afbuigt, en het klopt het eind van de Ellingsøytunnel draait lekker. Wij gaan Alsund in voor de Art-Deco bouwstijl én koffie met gebak. Mijn verjaardag moet toch wel een beetje gevierd worden. De Art-Deco stijl is niet Gerard zijn ding, hij heeft meer met gebouwen van grauw steen met krulletjes en kleine raampjes.

IMG_0460IMG_0465

Na Alesund nemen we de kustweg naar de Vatnefjorden steken over naar Molde, door naar Malmefjorden en de Atlantikweg naar Kristiansand, ongelooflijk dat je hier zo lekker kunt rijden. De wegen zijn mooi aangelegd, amper verkeer, verder houden we ons keurig aan de maximum snelheid van 80 km p/u domweg omdat de boetes hier zo hoog zijn. Onderweg komen we de mooiste borden tegen met fantastische teksten o.a. een bord met mes en vork erop en als ondertiteling Knuttespunktet. Vrij vertaald knooppunt van eetgelegenheden.

IMG_0467

Wij overnachten in hotel Thon in Kristiansand, leuk is de welkomst boodschap  bij aankomst op de kamer