Dag 8 en de rest

Dit is in het kort het verslag van de laatste 3 dagen van onze ASOM on Tour Spanje.

We beginnen met de zondag. Deze staat in de boeken als tweede van “hotel naar hotel” reis maar dan andersom. Er zijn 2 routes, een noordelijke route dwars door de Pyreneeën naar Girona en een gemakkelijker route iets zuidelijker, dus vlakker.

Er ontstaan zoals eigenlijk al de hele week 4 of 5 groepjes met kleine verschuivingen van poppetjes. Eén groep John, Frans en Ivo besluiten boven langs te gaan om nog eens te genieten van de vele bochten gemaakt van perfect asfalt. Twee groepjes kiezen voor de veilige rustige afsluiting en gaan onderlangs. Hans en Henri, beginnen aan de terugreis naar Nederland en overnachten niet weer in Girona.

Alle groepen komen bedrogen uit. Na verloop van tijd begint de lucht te betrekken en de temperatuur wordt er ook niet hoger op, zeg maar gerust fris. Af en toe zijn de eerste natte plekken op het wegdek zichtbaar. Maar het wordt slechter en slechter. Alle groepen besluiten na verloop van tijd de snelweg te nemen. Wat gelijk opvalt dat er in Nederland ’s nachts meer verkeer is dan overdag in Spanje. Dat is dan ook wel het enige positieve want het zachtjes regenen gaat over in mist en regen. We hebben de grootste moeite om elkaars achterlicht te kunnen blijven volgen. De groep van de noordelijke route is een beetje bezorgd dat er een koe zonder achterlicht op hun route staat.

Gelukkig arriveren alle Spanje reizigers weer heelhuids bij het hotel bij het vliegveld van Girona. De transportcombinatie van Memo Tours staat nog keurig op de plaats waar we deze in het begin van de reis achtergelaten hebben. Al vrij snel begint het laden van de motoren. Dit is door de goede samenwerking binnen de groep in een goed half uur gedaan. Alle motorpakken, laarzen, helmen en andere zaken wat niet mee kan als handbagage in het vliegtuig verdwijnt weer in de tassen en wordt in de aanhanger of bus gelegd. Reina doet het wel erg netjes, haar jas is nog nat en hangt deze op een “geleende kleerhanger” van het hotel in de bus. Alles wat nu in de bus en aanhanger zit scheelt de volgende ochtend een hoop gesjouw en tijd. Dan is het alweer de hoogste tijd om ons te goed te doen aan het buffet, het is niet wat we gewend waren de afgelopen dagen maar het is erg gemakkelijk om aan te kunnen schuiven. Rob was het liefst Girona in gegaan maar krijgt geen medestanders, we geloven het wel. Daarna gaan we op tijd onder de veren, we moeten morgen, maandag om 7.00 uur gesteven en gestreken aan het ontbijt zitten.

Henri en Hans zijn de Pyreneeën overgegaan, ze wilden door Andorra maar hebben de afslag gemist. Ze overnachten in Albi ten noordoosten van Toulouse.

De maandag lijkt een beetje op een normale maandag (althans voor de nog werkende onder de deelnemers). Op tijd opstaan, douchen, eten en daarna actie.

Ivo heeft aangeboden om de transportcombinatie terug te rijden naar Zevenaar. Een lange trip maar hij heeft dit vaker gedaan. Wij gaan naar het vliegveld en Ivo zet koers richting Nederland.

Om 8.00 uur zijn we op het vliegveld en ondergaan de handelingen van de douane voor we in het vliegtuig zitten. Na een vertraging van een half uur taxiën we de startbaan op en verlaten het Spaanse grondgebied  richting Weeze. De vlucht gaat een stuk soepeler als de heen reis en als we uit het vliegtuig stappen is het ook nog een stuk warmer dan onder de Spaanse zon. Dat het in Spanje niet zo warm was, nou vooruit, dat zij dan maar zo, maar de prachtige rij ervaringen in de Pyreneeën pakken ze ons niet meer af. Vanaf Weeze rijden we met twee auto’s ieders een eigen route en zetten de andere reisgenoten thuis af.

Henri en Hans hebben vandaag een regendag en overnachten in Chalon sur Saône, via WhatsApp vernemen we dat Ivo met de transportcombinatie waarschijnlijk na middernacht in Veghel aankomt en bij Frans een bed probeert te regelen met als wisselgeld dat Frans zijn motorfiets thuis bezorgd krijgt.

Dinsdagavond moeten we onze motorfietsen weer ophalen bij de het clubgebouw, na een laatste kop koffie of thee wordt het weekje rijden in Spanje echt afgesloten. Hans en Henri zijn om 20.00u. weer thuis in Zevenaar.

We hebben een leuke week gehad, het was een gemêleerd gezelschap. Er is serieus gepraat én veel gelachen, veel rijplezier gehad, en heel belangrijk iedereen is weer heelhuids thuis. Wat ons betreft is zo’n weekje toeren op deze manier voor herhaling vatbaar.

Wat doen we volgend jaar?????????????????????????????????

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.