Dag 7

Dinsdag 25 augustus

Het is droog als we opstaan. Ze hebben voor vandaag en de rest van de week regen beloofd. Afwachten of we krijgen wat ze beloofd hebben. De eindbestemming van vandaag is met de rechtstreekse route 37 km naar Bovenfjorddei. Wij kiezen voor de route van 315 km, deze gaat naar het vogeleiland Runde via diverse tunnels, één van de tunnels heeft speciale lichteffecten, veerpontjes en bruggen oftewel een dagje tunnelveerbrughoppen.

IMG_0453IMG_0447

We volgen de kustweg langs de Noorse Zee, het is lekker wakker worden met de soepele bochten. Wat dat betreft mag ik niet klagen met mijn eeuwig geduldige reisleider Gerard en instructeur Arno. Hun tips en trucs en do’s en dont’s worden goed door mij gebruikt. Het gebied waar we doorheen rijden is dun bevolkt. De eilandjes die we vandaag aandoen zijn verbonden door bruggen. Bruggen met single track roads, dit houdt in dat je elkaar alleen passeren kan boven op de brug, als je daar bovenop staat te wachten zoals wij moesten heb je pas in de gaten hoe hoog deze bruggen zijn. De reden waarom ze zo gebouwd zijn is als je bruggen in een boog met elkaar verbindt de beide helften elkaar in balans houden, hiermee kan je de kosten besparen van hangconstructies.

DCIM101GOPROAfbeeldingsresultaat voor bruggen noorwegen

De veerponten gaan geregeld behalve tussen 12u. – 13u. dan zitten ze aan de soep. Net een Duitse camping met Mittagsrhue, dit zijn wij in ons jachtig landje helemaal niet meer gewend. Aan het eind van de route krijgen we een lange tunnel. Deze daalt en stijgt met 10% en ligt 280 meter onder de zeespiegel. Het hotel ligt ook nu weer, hoe kan het ook anders, aan een fjord. Het eten van vandaag is echt Noors, we eten één of andere cremésoep, stoofschotel van hert met wortelen, piepers en cranberrycompote, en een soort van kruidkoek met mierzoete glazuur als nagerecht.

IMG_0455

Als we de dag napraten met de medereizigers is eigenlijk niemand de bijzonder verlichte tunnel opgevallen, wel dat de regen is meegevallen en dat iedereen meer dan tevreden is over de afgelopen dagen.