Dag 7 Spanje

Zowaar de zon schijnt als we op staan, dit hadden ze toch niet beloofd. Na het ontbijt zoeken we de motoren op, Paul en Ivo staan al aan de overkant te wachten. We gaan richting Belaguer, boven Lleida langs naar Barbastro. In Barbastro is het tijd om te lunchen. Een menukaart hebben ze niet, met handen en voetentaal komen we uit op stokbrood met Jambon Ibercío. Dan gaat het verder maar niet meer met de route waarmee we gestart zijn. We geloven het wel met de binnenlandse wegen en zoeken het noorden weer op.

De wegen in het binnenland zijn beduidend slechter als wat we de afgelopen dagen gewend waren. Hier en daar staan grote veeschuren met voornamelijk koeien en hun kalveren. Er staat geen boerderij of woonhuis bij, blijkbaar worden deze dieren dagelijks verzorgd maar niet zoals wij het gewend zijn. Klein vee staat bij ons dichtbij boerderij. Dorpen kan je het niet echt noemen waar we doorheen rijden, er is veel leegloop. Het gesteente van de huizen zijn oranjerood van kleur en hebben veelal dezelfde architect.

Ainse is de eerste grote plaats aan de A138 dan afbuigen de N260 op. We gaan door één van de vele natuurparken die hier zijn. Men zegt als je in Noorwegen rijdt dan kan je daar uuuuuren rijden zonder iemand tegen komen nou dat is hier ook het geval. We kachelen lekker door en passen ondertussen de route aan met als eindbestemming hotel Terradets in Cellers. Het is een ongelooflijk mooi gebied waar we doorheen rijden. De Pyreneeën staan bekend om de gieren die hier vrij en blij rond vliegen. Er scheert er eentje vlak voor Gerard langs om te landen in de boom die hij had uigezocht. Een geweldig gezicht zo’n vogel met een spanwijdte van 2-3 meter. Dan zakken we af naar Graus, via Barnabarre naar Tremp om af te buigen naar Cellers.

Bij terugkomst zijn Henri en Hans vol met verhalen over de tussenstop die hier vandaag was bij het hotel van de Rider1000 tocht. In totaal deden er 2.700 motorrijders aan mee. Dit jaarlijks evenement wordt georganiseerd door Moto Club Manresa. Er zijn 3 afstanden 1.000 km, 500 km en 300 km. Als boekhouder heeft Henri geschat dat er hier vandaag zo’n € 40 miljoen voorbij kwam rijden. Hans en Henri hebben vandaag niet gereden, Henri leeft al een paar dagen op rijstewafels en thee.

n.b. De groep van vandaag heeft weer eens geprobeerd Reina af te leveren bij het zelfde klooster die we gisteren genoemd hebben. Weer gaf ze een stevig dosis gas zodat we domweg te laat waren. Het zou zo goed voor haar zijn.

 

 

Een gedachte over “Dag 7 Spanje”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.