Dag 4

Zaterdag 22 augustus

Vandaag wakker geworden door het treintje met daarop ARRIVA. Waar hebben we dat meer gezien? De boemel gaat bijna door de slaapkamer heen. Waarschijnlijk proberen ze zo meer passagiers te krijgen.

Als we willen vertrekken spreekt een stel ons aan, vraagt waar we onze reis gestart zijn en waar we heen gaan. Onze motoren trekken de aandacht. Ze kijken volbewondering en spreken het ook uit. Motorrijden zoals wij doen is in Denemarken niet zo gewoon. Men gedraagt zich in het verkeer net zo als de Denen van nature zijn. Rustig, vriendelijk en beheerst, een uitzondering daar gelaten.

De route van vandaag start in midden Jutland en we volgen een gedeelte van de Vikingroute. We zetten koers naar Ringkobing, via Holstebro met als eindpunt de haven van Hirsthal. Het is rustig op de weg in tegenstelling tot gisteren. We gaan door een soort van meren gebied gelijk Friesland, het kustlandschap lijkt wat op Zeeland met de vegetatie van Schiermonnikoog. Het weer is goed, lekker zonnig met een gulle koude wind ondanks de 26C. De ritsen van mijn jas blijven dicht.

Om 16u. zijn we in de haven van Hirsthals. We zijn de eersten, langzaamaan melden zich de overige deelnemers. De motoren zijn divers. Het wachten duurt lang. Alle motoren rijden het ruim in behalve de Aprilla Capponord, zijn accu is dood. Deze motorfiets is met behulp van het personeel op de boot geduwd. Morgen in Noorwegen zien we wel weer hoe dit opgelost wordt, het nadeel is dat het morgen zondag is en het is te hopen dat het bij een kapotte accu blijft.

IMG_0391IMG_0393

We schepen om 19u. in. Om 20.30u is het eten en om 23u duiken we ons nest in. Het is genoeg geweest voor vandaag.