Dag 3 Spanje

Gisteravond hebben we gegeten in Girona. Onder leiding van meester Rob zijn we met de bus naar Girona gegaan, gegeten in het centrum na eerst een aperitief op de Ramblas de la Liberta. Na Spaanse gebruiken eten we om 21u. de ene helft zit aan een tapasmenu, de andere helft aan een drie gangen menu. Van alles wordt er besproken van serieus tot flauwekul. We kunnen met de bus van 23u of 24u terug, natuurlijk kiezen we voor de laatste bus anders moeten we zo vroeg weg. Helaas het terras wordt voor 23u gesloten en staan we veel te vroeg bij het busstation, 45 minuten wachten is wel lang. Ivo roggelt twee taxi’s om ons terug te brengen naar het hotel.

Om 9u is het hele gezelschap druk aan het pakken. We verkassen vandaag naar het tweede hotel van deze reis het Terradetts hotel in Cellier. De route gaat vandaag deels binnen door en deels over de snelweg. Het eerste gedeelte stuurt lekker, mijn tempo ligt niet idioot hoog zoals sommigen graag zouden willen maar voor mij toert het lekker en goed.

Het tweede gedeelte van de route gaat na Vic zo’n 50 km over de snelweg. Daarna gaan we over de provinciale wegen richting Andorra. Het is rustig op de weg, het asfalt goed. Het landschap is ruim, weids zover we kunnen kijken. Hier en daar staan wat huizen en thats it, wat een ruimte. Aan de natuur kan je zien dat we vroeg in het jaar zijn, de lucht is helder blauw maar het kijkt koud. Je kan gewoon zien dat het koud is. Op een gegeven moment gaan we richting Tremp langs een stuwmeer. Als ik op de muur van de stuwdam rij is rechts het water veel lager als aan de linkerkant. Rechts in de kom van het stuwmeer staat een huis op de muur waar het water door in het reservoir stort. Als je zo zou kunnen wonen dan is dat toch écht een unieke plaats!

 

IMG_0746 IMG_0749 IMG_0870

Een gedachte over “Dag 3 Spanje”

  1. Mooi gebied hoor; ik heb er ooit gekampeerd aan de rand van het stuwmeer. Voor vers water reden we naar Tremp om water te halen bij de fontein, midden in het dorp. Jaja, het was de vorige eeuw. De ruïnes zijn een aandenken aan de tijd dat Franco regeerde; hij liet hele dorpen bombarderen. De Catalanen zijn net Friezen maar dan licht ontvlambaar.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.