Dag 2 Spanje

 

Tegen 9u is er rühring bij de motoren. Het begint te kriebelen, we willen rijden. Het weer is goed, strak blauwe lucht met een frisse wind. Het asfalt is meer dan goed, weinig verkeer wat wil je nog meer. Na 10 minuten is het einde route voor mij, mijn route is gewoon op en ik ben niet de enigste wie zijn route niet gewoon loopt. Ivo zijn routes zijn te lang en kan het niet op de kaart in zijn Garmin krijgen. Blijkt dat mijn TomTom terecht gestopt is bij het eindpunt, de oplossing voor mij is de route opnieuw starten, voor Ivo is het wat moeilijker. Hij heeft geen kaartmateriaal van Spanje in zijn doosje en gaat met een kaart op de tanktas verder.

Links van ons doemen de sneeuwtoppen van de Pyreneeën op, het blijft indrukwekkend zo’n massief. Langzaam slingeren we omhoog, het bochten werk is begonnen. De aanwijzingen van de bergtraining komen weer voorbij, bocht naar links naar buitenbuitenbuiten en naar binnen. Bocht naar rechts , tegen de middenlijn en terug naar het midden van je weghelft. Het blijft mooi sturen. Onderweg komen we meerdere reisgenoten tegen, sommigen zijn elkaar al kwijt geraakt.

Zo rond 18u is iedereen weer terug met elk zijn eigen verhaal. De een is de route kwijt, de ander heeft het maximale eruit gehaald. Het komt erop neer dat we allemaal hebben genoten. Om 19.30u gaan we met de bus naar Girona om Girona bij avond te verkennen.

IMG_0736

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.