Dag 12

Zondag 30 augustus

Het is 7.15u als we van de boot afrijden in Hirsthals. Het is koud en erg rustig bij de weg. Bij de eerste tankkoffiestop trekken we een extra velletje aan. We nemen geen binnenwegen, we hebben Denemarken al gezien op de heenweg. Het is niet echt een motorland vinden wij, net Nederland, vlak. Om 12u. is het weer tanken vlak voor de Duitse grens, de laatste Deense Kronen gaan in de tank. Even later gaat het in hoger tempo als we de laatste week gewend waren over de Deutsche Autobahn.

IMG_0499IMG_0501

Bij Hamburg is het druk, niet alleen door het verkeer maar ook door de vele wegwerkzaamheden. Een aantal jaren terug hebben ze de wegen in het Ruhrgebied aangepast en opgeknapt, een zelfde exercitie doen ze nu rondom Hamburg. We hebben mazzel met het weer, het extra velletje gaat weer uit. Na Hamburg koersen we op Noord-Nederland aan. We gaan even koffiedrinken in Ter Apel en zetten daarna door naar huis. We ruiken de stal en geloven het wel.

Om 21.15u en na 930 km zijn we thuis, eigenlijk is 930km teveel voor één dag maar het is niet tegengevallen. De koffiestop in ter Apel heeft ons goed gedaan. De dames zijn al op stok, en Piet komt later luid mauwend binnen. Eerst douchen, dan de wasmachine aan en daarna niets meer behalve een borrel. Het is genoeg geweest voor vandaag. We hebben 3.800 km fantastisch lekker getoerd in 11 dagen.

IMG_0502

Toch blijft het Oost West thuis best.