Dag 11

Zaterdag 29 augustus

Het is onze laatste dag in Noorwegen. We moeten op tijd op omdat we om 13.30u. moeten inschepen. Net zoals gisteren regent het vandaag, we vertrekken in regen tenue. We nemen vanwege het weer de eenvoudige, korte en niet spectaculaire route. het is een tunnelroute de E16 van Ulvik naar Bergen.

De tunnels zijn variërend van 67m tot 7.140m. of het aan de streek ligt of aan het moment dat de tunnel gebouwd werd ze zijn nogal verschillend van afwerking. De ene tunnel lijkt wel bepleisterd of afgewerkt met platen die verbonden zijn door metalen strips, de volgende is een onbewerkte rotswand waar het water soms afsijpelt. Andere zijn amper verlicht en de moderne tunnel, de toppers onder de tunnels hebben een rotonde met blauwe verlichting.

 

Het is even zoeken in Bergen naar de juiste afslag naar het havengebied. De Garmin stuurt ons twee keer naar een verkeerde afslag daardoor missen we de juiste. Verderop kunnen we draaien en weer terug richting het haven gebied, we volgen nu de route aangegeven met een bootje DK en Jektevikten. (In de volksmond praat men over een boot maar dat mag niet het moet eigenlijk schip zijn). Er staan al een aantal te wachten tegenover de terminal van de Hurtigruten.

IMG_0493IMG_0494

Als we zijn ingescheept zoeken we onze hut op. Zo’n schip zit voor ons nietvaarders niet logisch in elkaar. Onze hutnummer valt wel in de juiste categorie volgens het bordje maar als we die bordjes volgen zijn we ineens het nummer kwijt. Blijkt dat wij een binnenhut hebben en alleen de hutten aan de buitenkant staan aangegeven. Het is maar dat je het weet. Gauw omkleden en op verkenningstocht, eerst eten scoren en kijken waar de overige reisgenoten zijn.

We scoren friet, deze friet is niet zo lekker als Gerard zijn frieten. Koud en erg zout. Na de frieten vinden we een aantal medereizigers in de lounge. Het is gewoon wachten tot het later wordt. Het wachten gaat ons vervelen en we zoeken onze hut op, tijd genoeg om een uiltje te knappen. Dat uiltje knappen lukt ons goed. We zijn net op tijd wakker om te zien dat Tom Dumoulin tweede staat in het Algemeen Klassement van de Vuelta. Na het dinerbuffet is iedereen al gauw weer vertrokken naar zijn hut. We moeten morgen om 7u. klaar zijn, de boot is om 7.15u. in Hirsthals. Dat is opstaan om 5.30u.