Dag 10

Vrijdag 28 augustus

Vandaag gaan we van Bøvendal naar Ulvik. De route is aangepast vanwege een afgesloten tunnel, er zijn twee versies een korte en lange route. Wij kiezen voor de korte route. Zowel de korte en de lange route gaat over het hooggebergte Jotunheimen. De weg over de Jotunheimen ligt op 1.430 km hoogte. Het is er koud 3°C , nevelig en nat. Het rijdt niet echt lekker in de regen, vizier half open vanwege de regen en tranende ogen van de kou maakt het er niet gemakkelijker op. De omgeving is adembenemend, zo ongerept, ruw en puur.

IMG_0491IMG_0489

Na 44 km en 5 kwartier staan we weer op de begane grond. Tijd is het voor koffie en een sanitaire stop. De pomphouder vertelt dat het weer voor deze tijd van het jaar buitengewoon goed is. De zomer is koud geweest, de gewassen zijn een maand later geoogst. Normaliter ligt er op de weg van de Jotunheimen over twee weken sneeuw, maar of dat door deze nazomer ook zo is?

IMG_0486IMG_0488

Dan door naar de veerpont Hella – Vangnens. Dit is het pontje wat twee plaatsen aandoet, op de kade zijn dan ook twee aanlegplaatsen. Netjes staan we in de rij te wachten als twee van onze medereizigers in volle vaart de andere pont op rijden. Wij zijn benieuwd of ze in de gaten hebben of ze op de verkeerde pont staan. Langs de kust gaan we verder op naar de volgende hoogvlakte. Ondertussen is het weer gaan regenen en niet zo’n beetje.

Vlak voor Ulvik is de laatste tankstation op onze route. Gerard mist de afslag en dendert door een tunnel in. Hmmm tja, deze tunnel is 8 kilometer. Dan aan het eind maar draaien en weer terug. Verbaasd zijn we als na 6 km een rotonde in de tunnel is. Om 16.30u zijn we bij het hotel. We hebben terecht “a room with a view”, het uitzicht is weer grandioos.

IMG_0492DSCN1351

Mooi van deze organisatie is dat men een groepsfoto maakt. Het buffet is grandioos en smaakt ons goed, rond 22u gaan we naar bed, het is morgen vroeg dag, we moeten op tijd bij de boot in Bergen zijn.