Dag 1 Spanje

Vandaag de laatste zaken nog op een rijtje zetten. Gerard weet zijn pin van de creditkaart niet meer, of toch wel?! Na 2 bakken met papier nog geen succes, voordeel hiervan is wel dat direct de oude papieren verbannen zijn naar het grote archief. Dan maar vertrouwen op zijn geheugen. Hij heeft tenslotte 3 kansen om het te verkloten.  Waar rempel, hij heeft geluk de eerste poging is een daverend succes. De laatste prulletjes nog in de handbagage frutten en we zijn klaar voor een week toeren in Spanje. alleen mijn werk back-up nog even weg brengen en we zijn klaar.

Om 14.30 worden we verwacht bij het clubgebouw waar we dan gezamenlijk met de auto’s naar Weeze rijden.

Het is 12.15u als er een smsje van Henri komt dat ze op plaats van bestemming zijn, Girona. Het is weer is goed zonnig en 15C.

We zijn de laatste als we bij het clubgebouw zijn. De overige leden van het reisgezelschap staan al te wachten. Rob & Paul worden uitgezwaaid door hun eega’s zodat die zeker weten dat ze weg zijn. Voor ons is het de eerste keer dat we vliegen vanaf Weeze. Aan de volle parkeerplaatsen is te zien dat wij niet de enigen zijn. Onze vlucht is vol, merendeel gezinnen met jongere kinderen. Er zijn kinderen bij die niets mankeren aan de longen.

De vlucht duurt 1 uur en 75 minuten. Bij het opstijgen neemt de piloot de drempel van de start te hard, hij is zeker nog in zijn oefenperiode. Boven de Pyreneeën is het wind van zee en niet zo’n beetje ook, het toestel rammelt en schudt, er worden nog meer longen getest. We dalen in hoog tempo en het toestel wordt hardhandig op de baan gezet, zeg maar rustig hard.

We lopen van het vliegveld naar het hotel, de bus en aanhanger met motoren staan er al. Wel mazzel dat Ivo de sleutels heeft. Gauw inschrijven, de kamer opzoeken en de motoren uitladen. Het is ff werken om de motoren eruit te krijgen. Als Ivo de bus in stapt reikt hij mij mijn vervoermiddel als eerste aan, een heuse Nimbus 2000. Dollepret natuurlijk. De lichtere fietsen uitladen gaat wel maar dan die grote kamelen wegen er goed in. Als de motoren geparkeerd zijn en de spullen naar de kamer gaan we naar het buffet. Het smaakt goed alleen jammer dat ze om 22u vragen of we het restaurant willen verlaten. Met moeite krijgen we nog een biertje die we op het terras op moeten drinken.

 

2 gedachten over “Dag 1 Spanje”

  1. Ziet er goed uit allemaal. Raar hoor dat je in Spanje na 22uur niks meer krijgen kunt. Meestal begint het dan pas. Dat merken jullie de komende dagen wel. Veel pret.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.