9 juni 2012

Westervoort-Wertheim

Zo hier ben ik dan met mijn eerste bijdrage aan de Rondom Zwitserland tour. Vanmorgen zijn we om 9.11u.  gestart vanuit Westervoort. We rijden vandaag en morgen met zijn 3en. Gerard, Bennie en ik. Gerard en ik rijden alle twee een rode BMW R 1200 GS, Bennie rijdt een metallic oranje – met rode versierstreepjes – Harley Davidson Screamin Eagle 1250 V-rod (opmerking van Gerard: volgens hem is het oranje menie) . Gerard rijdt als 1e, ik 2e en Bennie rijdt achteraan. Bennie rijdt bewust als laatste omdat een Harley de nodige herrie geeft als ze van het gas af gaan. We stoppen sowieso elke 175 km omdat Bennie dan moet tanken. Dat komt erop neer dat als Bennie tweemaal tankt tanken wij één keer. Als Jan er maandag bij is zal het als volgt gaan: Bennie 3x tanken tegen wij 1,5 tegen Jan 1x. Jan rijdt een nagelnieuwe BMW K 1600 GT, 6 cilinder met een heeeeeele grote tank die zomaar niet “leug” is.

De route gaat de eerste 320 km over de autobahn. Na 1,5 uur is het tijd voor koffie, op dit moment is het koud. 13 graden C is niet je van het. De koffie met kuchen smaken goed, Bennie geniet van currywurst met bratkartoffeln. Daarna verder het Ruhrgebied door, we rijden  via de A3, A2 en de A45 tot aan Wolfersheim. Daarna de B455 en B457op richting Schneppenbach om vervolgens door te gaan naar Bronnbach waar Bennie cultuur snuiven wil in een klooster. In Bronnbach tuft Gerard het klooster voorbij om na honderd meter te stoppen en Bennie te vragen of dit zijn bedoeling was. Bennie twijfelt maar geeft Gerard gelijk om door te rijden naar pension “Grunner Baum”in Gamburg waar vast wel een lekker biertje op ons wacht.

Na een stevig half uurtje lekkere lange bochten draaien zijn we in Gamburg. Gauw de motoren op de binnenplaats, naar de kamers, omkleden en op naar het bier. Verbaasd zijn ze als wij niet binnen blijven om voetbal te kijken. Nee dat doen we niet, we zoeken de tuin op om onze weblog bij te werken, genieten van het bier en wachten op de schnitzel die besteld is. Oh kijk, de salattellers worden gebracht en aansluitend het hoofdgerecht. Tijdens het eten gaat het gesprek over de routes van aankomende dagen. De route voor morgen is stevig, zo’n slordige 450 km. Bennie heeft alle bochten gevonden die er zijn naar St.Wendel terwijl het over de snelweg vanaf Gamburg maar 3 uur is.

Ook komt er een ander punt aan de orde. Het blijkt dat de route van vrijdag 15 juni 20 km door Zwitserland gaat. Oei, Bennie is hoogst verbaasd, da ken nie zegt ie. Na het eten komt de laptop aan en weet Gerard Bennie te overtuigen. Tja wat moet ie daar nu opzeggen. Gewoon helemaal niets het is gewoon zo. We zien wel wat we tegen komen.

Toch de laptop maar weer even aan. Hoe rijkelijker het bier vloeit des te meer uitspraken komen over tafel. Het gaat over talen en wat we zoal geleerd hebben. Blijkt dat wat we kennen we in de praktijk geleerd hebben. Bennie is op school niet verder gekomen: “als een kaarre vol modder”en vond dat al moeilijk zat. Wij druk aan denken en vertalen blijkt dat een “kaarre vol modder”a careful mother is.

 

 

 

 

Een gedachte over “9 juni 2012”

  1. Hahaha wat een goede engelse vocabulaire heeft Bennie..! Klinkt als handshoe..
    Doe voorzichtig aan..!

Reacties zijn gesloten.