8 juni 2011

Schotland

Dag 4

Vandaag gaat Gerard eerst eens zien of hij een GPS aan de praat kan krijgen. Waarschijnlijk heeft Reina haar GPS de zekering van Gerard zijn motorfiets er uitgeblazen en ook de 220 netvoeding is inmiddels naar de maan. Ook Gerard zijn GPS doet niets meer. Hij gelooft niet dat er nu twee doosjes stuk zijn.

Zoals jullie al hebben kunnen lezen is het Gerard niet gelukt het doosje van Reina te repareren. Bij de pogingen om te kijken wat er aan mankeerde in de hoop te ontdekken wat  er nu precies kapot was heeft ook het doosje van Gerard de geest gegeven. Volgens Gerard  moet het de netvoeding zijn geweest die zijn GPS de nek heeft omgedraaid.  Over twee weken als we weer thuis zijn maar eens zien of er überhaupt nog wat te redden valt. Op dit moment is er wat het rijden van routes maar één oplossing en dat is ouderwets op de routerol, dat wordt weer heel anders rijden als wat we de laatste jaren gewend zijn geweest.

Door dit alles hebben we vandaag niet getoerd maar Aviemore verkend. Aviemore aan de A9 ligt aan de rand van het Cairngorms National Park. Het is toeristisch door de vele mogelijkheden van golfen, allerhande buitensporten, vissen en wintersport . Door de uitgestrektheid kan je hier volgens mij wel een dag fietsen zonder iemand tegen te komen. Bed and Breakfast’s kom je dan ook overal zelfs in de middle of no where tegen. De rivieren nodigen uit om te vissen en kajakken. In het National Park zijn veel wandel en bike routes. Trots zijn de Schotten op hun eigen verbouwde producten die ze verwerken in hun eigen gemaakte pasteien, scones en cakes. Dat de ingrediënten vers zijn is goed te proeven.

Naast dit alles heeft Schotland of heel United Kingdom een schat aan historie. Dat is te zien aan de vele tradities en erfgoed wat wordt gekoesterd. Kastelen and places of interest zijn er in overvloed om te bezichtigen. Het station van Aviemore heeft naast de reguliere spoorlijn een stoomtrein die in het hoogseizoen dagelijks van Aviemore naar Broomhill tuft. Naast dit alles zijn er de vele whisky distilleerderijen. Alle streken hebben hun eigen distilleerderijen met hun eigen kenmerkende smaken. De Dalwhinnie Distillery is de hoogst gelegen van Schot- en Engeland. Het water waar de whisky van gemaakt wordt is zo zuiver (geen invloeden van zeewater o.i.d.) dat het de zoetste malt whisky is. De Highland Park is een turf gestookte whisky en heeft een gerookte smaak. De Engels Schotse  whisky’s worden zonder “e”geschreven, de Ierse en Amerikaanse whiskey met “e”. Een malt whisky wil zeggen dat het één soort betreft, blended is een mengsel van meerdere soorten. Over het algemeen zijn de blended whisky’s goedkoper en scherper van smaak.

Let op de foto van de Fish and Chips

 

 

5 gedachten over “8 juni 2011”

 1. Goed te zien dat het toch niet alles Jap is wat ed klok slaat. Ook Gerard zal op den duur overgaan naar dat edele merk, alleen geeft hij dat NU nog niet toe.
  Wat een ellende met die GPS. Gerard, je zou beter moeten weten. Geef vrouween geen electronica in handen. Laat ze netjes volgen zoals normaal toch ook het geval is!!!???. Dan komt alles goed!!! Goede reis verder en we blijven jullie volgen. Hopelijk blijft het ook soms droog.

 2. Hallo daar ik zie het al het zit weer lekker mee.
  Hopelijk krijgen jullie goed weer en de gps weer aan de praat.
  Hier in ons dorpje alles goed.
  Doe voorzichtig en tot de volgende klets.
  Groetjes de buufjes

 3. Och,Och,Och wat een ellende. de GPS is stuk. nu komt het dus aan op het oude vertrouwde kaartlezen en je intuitie volgen. en we weten hoe dat zal aflopen, waarom hebben ze anders navigatie uitgevonden? de 12V eruit en de 220V is ook niet helemaal meer wat het geweest is. wat voor een spanning hebben ze daar eigenlijk?

  misschien gezamelijk aan de haggis zodat de lucht daarna weer opklaart om weer op de sterren en de zon te gaan rijden.

  mochten jullie Conner McCloud nog tegenkomen, doe hem even de groeten van Ons, je zegt gewoon van,DEI UUT COMPAS, dan weet hij het wel.

  succes met het navigeren en tot morgen

 4. Ja,hier zijn we weer.

  nog even naar de dag van gisteren gekeken EUREKA daar staan nieuwe foto’s op. het regent dus wel in schotland. we schrokken al, goin reegn in sgotlant, dat ken toch noit. maar gelukkig is alles nog goed gekomen met het weer. want wat is schotland zonder regen?.

  morgen maar eerst naar de dag van gisteren kijken, vandaag dus, en dan gaan we reageren.want vandaag is morgen gisteren, toch?!

Reacties zijn gesloten.