7 juni 2011

Schotland

Dag 3

De wekker loopt vandaag vroeg af voor vakantiebegrippen. De rit naar het noorden staat op het programma en dat is zo’n slordige 440 km. De motoren zijn nat van de regen afgelopen nacht maar op moment van vertrek is het droog. De eerste 100 km rijden we vlot weg, ik moet zeggen dat het Schotse asfalt me mee valt. Er is door de winter wel wat schade aan de wegen maar niet meer als in Nederland.  Van Aviemore gaan we via Cardbridge naar de A9 noordwaarts, Loch Moy laten we rechts liggen en via de brug in Inverness rijden we de B9176 op. De B9176 is één van de vele single track roads die we vandaag rijden. De naam zegt het al: single track is een weg geschikt voor één voertuig. Wel zijn deze wegen zo’n iedere 250 meter voorzien van passing places oftewel parkeerhaventjes. Het passeren op deze weggetjes verloopt soepel, wij krijgen van de 10 keer toch zeker 9 keer voorrang. Even groeten en het gas gaat er weer op.

We maken vandaag kennis met Schotland zoals het is: ruw, onbewerkt, regen, wind,koud, en de Schot zelf. De Schotten zijn gastvrij en vriendelijk, zo gauw ze merken dat je in ze geïnteresseerd bent praten ze honderduit. De eerste koffiestop op 110 km is in een plaatsje wat een lengte heeft van 16 miles en wel 400 inwoners telt. We zijn niet de eerste die – voor hun onverwacht – komen koffiedrinken. We kunnen nog kiezen uit zelfgebakken cake met banaan en rozijnen en zwarte koffie of thee de rest is uitverkocht. De cake is zoet maar smaakt goed, ik heb er een stevige boterham aan. De man aan de benzinepomp in Durness aan het noordelijkste punt van Schotland zegt dat het vandaag wel very terrible bad weather is en kijkt me meelij wekkend aan. Op dat moment tikt de regen staccato op de helm en is een motor met volle kuip meer aan het zeilen als aan het rijden.

Na 300 km gaat de route over de echte Highlands, de weg is niet meer dan een veredeld boerenpad. De Hooglanders liggen rustig kauwend aan de kant en hier en daar rent een schaap paniekerig weg. Mijn GS doet het goed op dit terrein, Gerard moet echt werken met zijn Jap. Zo rond 17.30u en 465 km op de teller zijn we weer in het hotel. We zijn moe, koud en nat. We hebben vier keer een stevige bui op de kop gehad en geen kleintjes.

At last but not at least, mijn motordoosje (GPS) heeft de geest gegeven, heeft Gerard vanavond zeker iets te doen…………………………………….mijn motordoosje weer tot leven wekken.

 

3 gedachten over “7 juni 2011”

 1. Moi,

  het heeft even geduurd, maar nu dan toch een reactie op jullie trip.een BBQ hier en een pot bier daar en de avond is zo weer gevuld en weer niet naar jullie avonturen gekeken.maar hier zijn we dus.

  zo te zien regent het es een keer niet in schotland of is dat een vertekend beeld?

  om daar zonder benzeni te komen staan lijkt me inderdied geen pretje maar het probleem is al opgelost dus knapm met die hap. je kunt daar ook mooi de onverharde weggetjes op met de GS1200, lijkt me leuk. ik kijk naar de aktie foto’s uit, want as je ein brommer met ein hoog veurspatbord est dan motn je de bultn in.

  hebben jullie dat ding bij logness al gezien, of was dat een mataforgana?

  morgen weer vroeg op en we kijken uit naar jullie belevenissen

 2. Hallo aan die kant,
  Dat is minder dat het daar zo slecht weer is,
  vandaag een beetje regen gehad hier en nu schijnt het zonnetje..
  benauwd en 17graden..
  Heeft papa al een mooi rokje gekocht??haha
  Tot gauw, en doe voorzichtig!!

Reacties zijn gesloten.