5 september 2010 Moskou

Oekraïne

 

Het ontbijt van vandaag is triest. Als we bij het café zijn waar we moeten ontbijten schreeuwt de muziek ons al tegemoet. Gerard draait resoluut de stereo een flink aantal decibellen lager wat niet gewaardeerd wordt door het snibbige meisje van de bediening. Ze doet er weer wat decibellen bij maar minder als voorheen.  Dan gaan we richting het buffet, wat we aantreffen is niet veel, en het personeel doet er naar ons idee er niet veel aan om het te veranderen. Na een paar plakken droog brood, een kop thee en een yoghurtje stappen we op onze motoren richting Rivne. We toeren de M06 af door de toendra’s. Na 95 km is het tijd om te tanken. We treffen een 4**** tankstation, zulke vriendelijke mensen, lekkere koffie  en een erg schoon toilettarium, petje af! Dat kunnen we niet zeggen van de volgende stop alhoewel de koffie zonder prut en blizy – gevulde pannenkoeken met kaas -erg lekker is. Ook de hond kwam ff langs, dit is een nieuwe versie: het is een poephond met tepelverzakking.

Dan krijgen we de klapper van de dag, 50 km voor RIBHE worden we aan de kant gezet door de politie. Ze hebben ons, 4 motoren in totaal stilgezet voor te hard rijden. Gerrit en ik moeten onze kenteken en het internationaal rijbewijs inleveren en meekomen naar de overkant van de straat en ik mag plaatsnemen in hun auto.  Daar laten ze op hun lasergun zien dat iemand van ons 74 km heeft gereden in plaats van de toegestane 50 km. Tevens schrijft hij op dat 200 wil hebben, op mijn vraag wat voor 200 schrijft hij erachter Euro. Nou dat dacht ik toch niet, dat ben ik toch echt niet van plan om te betalen. Toch maar ff overleggen met de rest aan de overkant. 50 Euro per motor is wel erg veel voor een overtreding die één van ons begaan heeft maar we hebben te maken met de  corrupte politie en wij willen geen protocol. We besluiten om € 20,00 en 100 lokale valuta te betalen. Ze zijn het daar niet mee eens, we komen er vanaf met een corrupte boete van € 20,00, 170 lokale valuta, 130 Poolse zloty omgerekend is dat ongeveer € 67,00 wat we netjes verdelen over het aantal personen.

Het hotel vinden we vlot, we krijgen voor het eerst sinds dagen weer een doppelzimer met tweepersoonsbed. Het inventaris is ook hier gedateerd maar wel schoon én heel belangrijk het personeel is vriendelijk. We pakken een biertje in het restaurant, en krijgen eerder als wat de afspraak het eten in normaal tempo gereserveerd. Het smaakt goed en er is meer dan genoeg.