5 juni 2011

Nederland Engeland

Dag 1.

Om half twaalf met paraplu op naar de buren gesneld voor een laatste kop koffie want thuis zitten de onderdelen van de senseo in de vaatwasser. Mochten er inbrekers komen dan kunnen ze in ieder geval koffie zetten met een schone senseo. Na het koffie zo tegen kwart over twaalf is het warempel droog. Het is opgehouden met regenen, zelfs de zon laat zich voorzichtig zien het is tijd om motoren uit de garage te duwen.

We starten de motoren precies volgens schema. Om half één begint dan werkelijk de Midweeektoer voor ons. Als eerste stop doen we de Makro aan om de tanken nog even vol te gooien. Ook vandaag lijk het alsof alles voor een vriendenprijs is, het is druk op de parkeerplaats van de Makro.

De route voor vandaag is eenvoudig, van de A12, naar de A2, A9, A22 en nog een klein stukje binnenweg in IJmuiden. Om half twee treffen we zoonlief bij de eerste parkeerplaats na Utrecht aan de A2. De ex student heeft aardig bij geleerd en staat al op ons te wachten. Zijn nieuwe eend staat keurig gepoetst tussen de vrachtwagens. Het plan was dat hij met ons mee zou rijden naar de boot maar daar hebben we maar van afgezien. Het terug komend Duitshemelvaartvakantieverkeer zorgt voor extra drukte en de eerste file´s staan er al.

Als we het parkeerterrein van de ferry op rijden staan Henk & Ans (reisbegeleiding) en een aantal deelnemers ons op te wachten. Gestaag komen de deelnemers aan rijden en  tegen 16u.gaat de eerste groep inschepen. Aan het aantal motoren wat meegaat kan je zien dat het Schots asfalt geliefd is. De periode tussen Hemelvaart en Pinksteren is  een geschikte periode om het Schotse asfalt te gaan verkennen, deze tijd schijn je de meeste kans op goed weer te maken.

Na het vastsjorren van de motoren zoeken we onze hut met zeezicht op om daarna het schip te gaan verkennen, eten en wachten tot het later wordt enz.

4 gedachten over “5 juni 2011”

 1. Hoi hallo,
  Hadden je net gemist,maar we hopen dat jullie toch ook zeker mooi weer hebben hoor,en een fijne tijd daar ja.
  groetjes van ons hier

 2. Lieve allebei,

  We wensen jullie een hele mooie vakantie toe.
  Ik zal jullie volgen via internet.

 3. Hey hey,
  Veel plezier op vakantie, en doe voorzichtig!!
  Gr uit Zeddam

 4. Hoi Gerard en Reina,

  We duimen voor mooi weer, geniet van jullie vakantie en rij voorzichtig !
  Groet’n oet Grunn’.

Reacties zijn gesloten.