30 augustus 2010 Moskou

Rusland

Vandaag is het Moskwaday!

We staan niet te vroeg op maar ook weer niet te laat zodat we op tijd in de binnenstad van Moskou zijn. Het metrostation is vlakbij en je kan met de metro goed reizen door wereldsteden als Moskou. We koersen richting het Rode Plein, naar het Kremlin, de verschillende kathedralen en andere bezienswaardigheden. Maar voor we zover zijn zoeken we eerst een geschikte plek waar we met de motor kunnen komen om een foto van ons te maken met de motor én een bekende bezienswaardigheid van Moskou erop. Op het Rode Plein zelf gaat niet – deze is gedeeltelijk afgezet voor de militaire taptoe van 04/09- , als we dat doen hebben we alle bewakingspolitie ook op de foto staan en dat zijn er heel wat.  We maken een rondje om het plein en hebben al gauw een geschikte plek gevonden. Nu is het tijd voor een kop koffie, ook vandaag is het koud en bewolkt maar heel belangrijk het is droog.

Daarna is het tijd voor cultuursnuiven, we kopen een entree kaart voor het Rode Plein en dan het gedeelte waar de kathedralen staan. Enkele van de kathedralen mag je in maar er mag niet gefotografeerd worden. Eén ervan is de Assumption Cathedral, de kathedraal is in Rusland de centrale plaats waar de Russische tsaren en keizers gekroond werden. Deze kathedraal is net zo kleurrijk als de andere kathedralen maar er is meer bladgoud verwerkt. Je kan zien dat deze kathedraal gebruikt werd voor de rijken en voornaamste personen van Rusland. Rondom dit plein is er ondermeer het monument van de gevallen soldaat waar constant wachten bij staan in hun mooie uniformen. Het zijn van die kleine mannetjes met enorme petten op. Tussen het cultuursnuiven door maken we tijd voor een broodje bij wereldsbekendste hamburgerketen.

En dan richting de kleinere straatjes voor het kopen van de aardigheidjes voor de thuisblijvers. Eerst komen we een paar straathandelaren tegen met wie we goed zaken kunnen doen, daarna komen we in een grote lange winkelstraat waar we rijkelijk worden voorzien van kortingsbonen als we maar in hun winkel komen om wat kopen natuurlijk. Tegen een uur of vier lopen we het Hard Rockcafé van Moskou binnen voor een lekker biertje en een warme hap.