3 september 2010 Moskou

Oekraïne

We zijn er als de kippen bij vandaag, om 7u. staan we startklaar voor het ontbijt. En het ontbijt is goed ze hebben er een continental breakfast van gemaakt met cereals toast and eggs  maar het hoge tempo wat we van het avondeten gewend zijn de laatste dagen halen we niet. De vriendelijke meisjes van de bediening hebben een slow start. Ook ligt er fruit en dat nemen we mee voor onderweg immers een banaantje op zijn tijd is niet verkeerd. Om 8u. rijden we Charkov uit de M03 op het stuiteren is weer begonnen maar dan in hoog tempo. Er is ook vandaag weer van alles te zien rechts staat een meisje in schooluniform te wachten – ik vermoed op de bus -, en links laat een boertje zijn twee koeien uit en 500 meter verderop ligt een vrachtwagen op zijn zij in de sloot. Oekraïne is een landbouwland zo ver ik kan kijken zie ik mais, zonnebloem of graanvelden. Ten opzichte van de voorgaande landen is het Lada-gehalte hoog.

Dan is het tijd  om te tanken. Er is een pompbediende en het lijkt erop dat hij niet vriendelijk wil zijn. Eerst dirigeert hij Henk naar de andere pomp voordat hij ons kort en nors vraagt hij hoe we willen betalen. We zeggen van cash maar dat snapt hij niet, als Gerard laat zien dat we geld hebben en zegt alle twee vol wordt hij vrolijk en tankt dapper door. Aangezien er een koffietentje bij is combineren we het tanken en de koffie. De praat komt op helmen en dan over wat er handig is. Gerard heeft een nieuwe Nolan helm, een hele mooie neongele botsmuts maar als hij hem een tijdje op heeft zakt hij over zijn oren, zover dat zijn oren dubbel gaan. Henk heeft een pothelmpje gehad die hij vast kon doen met een riempje en niet met zo’n gemakkelijke snelsluiting pas na een paar jaar kwam hij erachter dat er ook een snelsluiting op zat. ­­­

We tuffen lekker door en zeker waar het asfalt wordt beter, druk wordt er gewerkt aan de M03. De M03wordt een 4 baansweg. Om ruimte te krijgen moeten er bomen wijken als deze plat liggen wordt het z.g.n. snoeiafval verbrand. Het weer zit mee het is bewolkt maar droog en af en toe schijnt de zon om 16.00u. rijden we KÏBN = Kiev binnen het hotel vinden we vlot. De parkeerplaats is aan de achterkant in de 5 minuten dat we naar de parkeerplaats rijden begint het te regenen en wel zo dat het genoeg is om er zeiknat van te worden. Al met al mogen we over het weer niet klagen, we hebben tot nu toe twee dagen regen gehad.

Bij het eten treffen we Bennie, Bennie is ook lid van de Blijde Rijders. Bennie heeft zich ontfermd over een slot van de KNMV, zo’n lang kabelslot waarmee de motoren aan elkaar vastgezet worden. Echter de groep waar Bennie mee reist had een sanitaire stop en de tas met het slot viel van Bennie zijn motor. Een vriendelijke vrachtwagen chauffeur gaf de tas met het slot na 50 km aan Bennie terug, kortom vriendelijke en behulpzame mensen bestaan ook in de Oekraïne.

Oh ja nog ff dit:

Bananen meenemen in de top-koffer is geen succes. Het is een gigantische zooi geworden, we hebben nu bananemoes.

Bellen kunnen we momenteel met mijn mobiel. Het netwerk waar ik op zit werkt niet in Rusland, Oekraïne en Belarus. Maandag zijn we in Polen mogelijk dat we dan weer bereikbaar zijn.

Tevens hebben wij vanavond een vergadering belegd voor de Blijde Rijders onder het genot van een halve liter voor € 1,50 en Russische nutjes.