17 juni 2012

Genova-Menton

 

Gisteravond goed gegeten in een restaurant met hoofdzakelijk visspecialiteiten. Vooral het antipaste buffet als voorafje ging er lekker in. Al vaker hadden we het gezien maar nog nooit van geproefd. Zelfs de inktvis viel mee. Heel anders als ik al eens gegeten had bij de Japanner. Daar was het een stukje tentakel opgerold met de zuignappen naar buiten. Als eerste leek het al niet smakelijk en ten tweede had het meer de smaak van rubber. Aan de inktvis van gisteravond zat echt smaak en je proefde vlees. Het restaurant zat op een kwartier lopen van het hotel, verder gaan we ook niet vanwege Gerard zijn gekneusde teen. En dat het zeer doet is te zien aan zijn manier van lopen.

Bij het opstaan is Gerard zijn  voet  van kleur veranderd. Eerst was alleen de middensterechterteen zo goed als zwart nu is ook het gebied rondom die teen verkleurd naar blauw/paars om over de rest nog maar niet te spreken. Na het ontbijt ga ik eerst maar weer naar de farmacia voor meer pleisterwerk. Dan de laarzen aan en we zien wel hoe het gaat. Voor we Genua uit zijn zijn we zeker een uur en 15 km verder. Onze doosjes weten niet echt raad met Genua, denken we dat we de juiste richting op gaan dan is het weer éénrichtingsverkeer. Op een gegeven moment koersen we af op Savona en dan via de autostrada de drukte uit richting Ventimiglia. De Italianen zijn heetgebakerd in hun doen en laten, zo ook in het verkeer.  Zo kunnen ze overal tussendoor of het nu scooter of auto is, schiet je in hun ogen niet op dan hangen ze direct op de claxon.

Het is 11 uur geweest als we stoppen bij de eerste tankstation op de autostrada die parallel loopt aan de kustweg naar Menton. Gerard zijn tenen zitten te jodelen in zijn laars. Het gaat niet je van het met zijn tenen en we besluiten verder te gaan via de autostrada niet alleen vanwege de tenen maar ook vanwege de hitte en de vele Genuanen die verkoeling zoeken aan de Ligurische Zee. We denderen de autostrada af en passeren verschillende bekende namen als Andorra en San Remo maar het zijn niet de bekende namen waar wij het mee associeren, zo kan je hier in Italië ook zomaar Emmen tegenkomen. Door de Giribaldi tunnel stuiteren we Frankrijk binnen. Op gaat het naar Menton naar hotel Méditerranée.

Dit is het laatste hotel van onze vakantie Rondom Zwitserland. Gerard voelt zich niet top met zijn gekneusde tenen, eigenlijk kan hij geen schoenen of laarzen aan. Morgen koersen we terug over de autostrada richting Milaan. Dan door Zwitserland en overnachten ergens onderin Duitsland. De volgende dag gaan we door naar Westervoort.

 

5 gedachten over “17 juni 2012”

 1. Hallo Gerard en Reina,
  Wat een belevenissen allemaal , door de sneeuw in de bergen . Heel herkenbaar.Wij hebben een paar jaar geleden veel van die plaatsen ook gezien.
  En wat een pech met die teen. Ik voel met hem mee. Ik ben 4 weken geleden in Zuid Frankrijk ook in een haarspeldbocht onderuit gegaan en heb er gekneusde ribben aan over gehouden. Maar wens jullie toch heel veel plezier nog de rest van de vakantie !

 2. Hey hey,

  Is dat ff wat… Midden van de week is dus de verwachting alweer terug te zijn..?
  Laat maar even weten wanneer..!!
  groetjes uit Zeddam

 3. hai hai.jammer dat het zo is gelopen met zijn teen.Sterkte met je teen en een goeie reis terug.gr leo en yvonne.

 4. Moi,

  Nou dat is je mooi kat dat jullie weer terugmoeten komen. maar je kunt natuurlijk geen risico nemen en lijkt het mij dan ook verstandig om terug te gaan.

  thuis de wonden likken en op naar de volgende vakantierit.

  gr uut compas

 5. Moi allebei,

  Ik heb alle verhalen weer even gelezen.
  Jammer dat er nu een einde aan jullie mooie reis moet komen.
  Maar ik denk dat je er verstandig aan doet.
  Verder rijden met een beurs lichaam dat is niet goed.
  We bellen wel weer even binnenkort.

  Groetjes Dolf en Wina

Reacties zijn gesloten.