17 juni 2011

Engeland Nederland

Dag 12. De laatste loodjes.

De weersvoorspelling is niet al te best, als je tenminste niet van regen houdt

Dit is de laatste dag voor ons in Engeland. We moeten om 14.30u. in Newcastle zijn bij de boot. We nemen de korte rechtstreekse route omdat we de boot domweg niet willen missen. Je zult maar een lekke band o.i.d. krijgen. De tijd dat we te vroeg zijn komen we wel door er zijn vast wel restaurantjes die het niet erg vinden dat we er gaan zitten.

De afgelopen twee weken hebben we een groot gedeelte van Great Britain gezien. Engeland mag je niet zeggen omdat Schotland, Engeland en Wales aparte landen zijn en samen Great Britain of the United Kingdom vormen. Wat rijden betreft moet je in Schotland zijn, het asfalt is beter en het is er minder druk. Vriendelijke en gastvrij zijn ze zowel in Schotland als Engeland. De natuur in Schotland is ongerepter, ruwer. Duurder als Nederland is Schotland en Engeland niet, tenminste dat vinden wij. De Engelsen zijn erg keurig en behoudend. In het Lake District vind je de idyllische cottages wat we met regelmaat op tv zien. Je waant je soms bij de hobbits van Tolkien in één of andere shire. Wat ons het meest tegengezeten heeft is het weer. Daar moet je gewoon mazzel mee hebben. Het is maar goed dat niemand daar een gebruiksaanwijzing van heeft.

3 gedachten over “17 juni 2011”

 1. ik heb, voor zover mogelijk, erg genoten van jullie avonturen in de avond uren. de planning zat niet altijd mee maar ik heb toch een goed beeld gekregen van schotland. misschien toch ooit maar es een keer doen.

  met het vliegtuig over en dan een land rover huren voor in de roege bultn.

  prettige thuisreis en tot zwiens

 2. Jullie zitten nu als goed is op de boot,lekker slapen op zo’n fijn bootje 😉
  Nog even en dan kun je weer lekker in jullie eigen bedje slapen.
  Tot morgen of zondag!!

 3. Hoi,

  Erg leuk om jullie verhalen te lezen. Jammer dat het weer niet zo mee zat, hoewel je daardoor wel extra tijd had om de omgeving te verkennen.
  Welkom thuis !

Reacties zijn gesloten.