16 juni 2012

 

Lavena Ponte Tresa-Genova

 

Het is al warm als we buiten aan het ontbijt zitten. Ook nu weer het typisch Italiaans ontbijt met witbrood, chocolade croissants, erg zoete cake en koekjes. Aangevuld met diverse, erg lekkere, vlees- en kaassoorten, sapjes en yoghurtjes Doe daar een straffe bak koffie bij en het ontbijt is compleet. Dan is het half 10. Bennie merkt terloops op dat we steeds later vertrekken waarop geantwoord wordt:  “enig idee waar dat van komt”?. Wij rijden als eerste weg onder het motto jullie halen ons toch wel in. Vanaf het hotel gaat het heel even langs de kust van Lago di Lugano maar al vlot gaat het de bergen in met wederom kleine kronkelende paadjes. Helemaal spannend is het als we rechtsaf moeten en daarna direct links inclusief een stijging van 30%. We hebben het idee dat we bij mensen achter het huis zitten maar het is toch de doorgaande weg. Deze truc lukt me niet, al gauw is Gerard er om mijn Knor door deze bocht en helling te slingeren

Dan gaat het verder, de ene haarspeld bocht na de andere. Tot dat in die ene vervelende pin Gerard onderuit gaat. De bocht gaat rechts naar beneden dus voor ons de binnenkant van de bocht. Links boven aan staat een auto geparkeerd en naar boven komt een vrachtwagen. En waar rijdt deze? Juist, aan de buitenkant waar hij in feite ook hoort. Maar  Gerard is net positie aan het zoeken ais an de buitenkant, hij moet nu vlot corrigeren en dat mislukt. De dikke Duitser valt om op zijn rechterzij. Gerard staat al vlot weer overeind en de vrachtwagenchauffeur weet niet hoe snel hij zijn cabine uit moet komen. Met zijn 3en zetten we de Duister weer rechtop en bekijken de schade, die valt mee. Alleen de witte voorkant van het knipperlicht is eraf  waar even later de vrachtwagen over heen rijdt Als ik naar Gerard kijk zie ik een strak wit bekkie, voorzichtig grijnzen. De motor weer op en verder gaan we.

Het is gelijk afgelopen met het bochten draaien op grote hoogte. Samen met Jan pakken we de snelste route met snelwegen vermijden naar ons onderkomen van vandaag in Genua. Dat houdt in dat we de provinciale wegen volgen maar dat schiet niet op. Na ruim een uur stellen we de route opnieuw in maar nu via de Autostrada. Wel lekker de Autostrada over met 30C, de ritsen en het vizier open en rijden maar. We zijn duf van de hitte en op tijd stoppen we voor verkoeling. Rond 15.30u. rijden we Genua binnen. Ons hotel ligt midden in het centrum. Eerst uit de motorkleren, dat deze niet al te fris meer ruiken spreekt voor zich met deze temperaturen. Dan douchen en naar de farmacia. Gerard heeft bij zijn val zijn rechtermiddensteteen zwaar gekneusd, de details zal ik jullie besparen maar denderend ziet het er niet uit.

Rond 17u is Jan er die nog een stuk Autostrada en daarna een stuk route gereden heeft. Bennie is zoals gewoonlijk het laatst om 18u. Op de hoek is een bar waar we op moment van schrijven zitten. We spreken de dag door en constateren dat we weer mazzel hebben gehad met Gerard zijn valpartij. De schade aan de motor is beperkt tot een kapot knipperlicht, krassen zitten op de spiegel, koffer, ruit en de beschermkappen van de hangtieten. Gerard zijn teen is op dit moment het vervelendste.

 

 

 

 

 

4 gedachten over “16 juni 2012”

 1. Hoi buufjes .moet ik de fruitschaal al komen brengen haha jullie maken wel wat mee hoor.
  Hier is alles ok alles groeit en bloeit is alleen wat stil hier.
  Nou doe voorzichtig en nog veel plezier en kom heel naar huis
  Groetjes van de kokjes

 2. hai hai van uit zeddam.Wat een pech voor Gerard hoop dat het snel beter gaat.Goeie reis verder.Gr leo en yvonne

 3. Goh dat is toch ook weer wat.. Duitser met schade is niet zo erg maar een nederlander met schade is wel erg..
  Doe de rest van de reis wel voorzichtig aan,deze schade is al meer dan genoeg..!
  Gr p en b

 4. Moi,

  nou dat is ja ook wat, ein dikke duutser op zien kont. gelukkig valt!!! het verder wel mee. hier en daar een kras en een gekneusde teen. maar die deuk in je ego krijg je er niet zo 1,2,3 weer uit.

  ben ook ooit es een keer door Genua gereden(vrogger toen ik nog jong was) en het viel mij op dat het zo’n verschrikkelijk smerige stad was. Tip van Har. neem de kustweg richting frankrijk/monaco. in een woord schitterend. ik heb op die vakantie een permanente hersenbeschadiging opgelopen, maar dat kan ik mij nog goed herrineren.

  ik hoop dat er verder geen ernstige dingen gebeuren daat.

  tot morgen

Reacties zijn gesloten.