15 juni 2012

 

Uitgerust stappen we op de bolides. Het scheelt wel als de druk van de ketel is wat betreft het rijden. Vermoeidheid s niet alleen fysiek. Nu rijden wij weer zoals we graag doen, ontspannen met genoeg tijd voor een stop en onze stops zijn geen cultuursnuiven maar gewoon ergens lekker een kop koffie en dat kan net zo goed bij de pomp zijn of op een terras.  Jan rijdt een eigen aangepaste route en Bennie de “die hard”onder ons de vooraf uitgezette route. Afwachten in welke volgorde we in het hotel arriveren. Direct vanaf het hotel beginnen we met een tornanti helemaal soepeltjes gaan ze nog niet weer maar ik verwacht ze in de loop van de dag weer lekker door te draaien. Gerard rijdt zoals gewoonlijk soepel de tornanti door.

Wij rijden de provinciale wegen ofwel de Strada Provenciale richting Bérgamo en later Milano. Het gebied waar we door heen rijden is voornamelijk industrie. De Italianen houden van doorrijden, als ze het niet snel genoeg gaat halen ze gewoon in ook al zit je dan met meerdere voertuigen in één rijstrook of over de doorgetrokken streep. Verkeerslichten zijn er weinig rotondes des te meer. En zowaar als we door een dorp komen zijn er drempels. Misschien wel gesubsidieerd door de EU met geld uit Nederland.

Rond 13u is het tijd voor de inwendige mens. We stoppen bij een bar annex cafetaria helaas men spreekt er geen woord over de grens. Dan maar naar binnen om aan te wijzen  wat we willen eten. Coca en aqua zijn internationaal das geen probleem. Maar dan het eten. Naast ons op het terras zit een man iets te eten en dat lijkt wel lekker. Ik kan ze duidelijk maken dat wij dat willen eten. No problema! Due Panadini met proscuto en mozarella en dan warm. Delicious!

Dan nog een klein uurtje en we zijn er. Onze kamer is erg groot en luxe in vergelijking met de afgelopen nacht. FF de site bijwerken, douchen en dan een lekker fris biertje. En zie daar is Jan, hij heeft op 50 km na de geplande route van vandaag gereden. Op moment van schrijven is het 17.45u. Bennie is er nog niet. Wordt vervolgd…………………………………

Overigens het foto toestelletje staat op instorten. Het gerammel op de BMW doet hem niet goed. Zoals ik het nu inschat valt de lens er binnenkort af.

 Kijk Bennie is gearriveerd, het is nu 18.30u. Bennie heeft genoten van de  schitterende route die hij thuis heeft voorbereid. Jan heeft 50 km mnider gereden, hij heeft het eerste stuk van de geplande route afgesneden. Daarna wordt er verder doorgepraat over de route. Jan en Bennie zijn toch in Zwitserland geweest. Bennie heeft gezien dat er een bord stond van douane, Jan was blij verrast dat hij over de grens ging.

 

 

3 gedachten over “15 juni 2012”

 1. Hoi Gerard en Reina,

  Jullie beleven genoeg onderweg als ik de verhalen zo lees,wat trouwens
  erg leuke verhalen zijn,en de foto`s zijn ook prachtig.
  Geniet van jullie reis,en rij voorzichtig

  Groetjes Marleen

 2. Moi,

  zo, even een achterstandje weggewerkt. moest nog een dag of 4 doorspitten maar ben nu weer helemaal up toe deet.

  lijkt me best lastig om te kiezen wat een ander eet.je had hem ook gewoon alles af kunnen pakken want de kans is groot dat WIJ dat toch al betaald hebben. en als hij je niet begrijpend aankijkt dan doe je gewoon je middelvinger omhoog en zet druk die tegen je voorhoofd en zegt dan idiota. je hebt dan misschien wel een blauw oog maar ook weer een leuk verhaal voor de plaatselijke MC.

  dat de camera op instorten staat is ook geen probleem. zie bovenstaand verhaal.

  wacht in spanning jullie verdere ontwikkelingen af. moet nu grasmaaien van ons mamme.
  ps. ik wil helemaal geen grasmaaien, ik wil alleen maar een lekker wijf

  Har en Mat uut compas

 3. Dat is toch een beste gok nemen, kijken wat een ander op t bord heeft en dat bestellen.. Best lullig als het nog leeft 😉
  Wat een grote bierglazen hebben ze daar trouwens!!
  Toch best wel knap van Bennie met een harley al die bochten draaien

Reacties zijn gesloten.