14 juni 2011

Engeland

Dag 10.  Lake District.

Hoera, de zon schijnt! En de Engelse weerprofeten hebben beloofd dat het de hele dag droog blijft. Rap in de kleren en na het ontbijt trappen we de motoren aan. We gaan vandaag naar het Lake District. Gerard heeft gisteren een route op papier gezet nu zien of het ons lukt deze te rijden. Het Lake District is het gebied tussen Schotland, Yorkshire en Lancashire. Voor het uitzetten heeft Gerard Mapsource, het programma waar hij ook de routes mee maakt om ze in onze doosjes te stoppen gebruikt. Echter Mapsource is erg gedetailleerd, te gedetailleerd. Niet alle kleine plaatsen staan op de borden wel de grotere daarom is het soms puzzelen welke richting we op moeten. We gaan via de kustweg omhoog naar de A6, daarna richting Windermere, Keswick, Buttermere, Troutbeck, Pooley Bridge en dan wordt het zoeken. We koersen op Penrith aan om dan af te zakken naar Kendal en Lancaster daarna Morecambe.

Onderweg stoppen we in Keswick voor koffie met uiteraard een muffin. Aangezien we alle Engelse lekkernijen willen proeven is bij de volgende stop Carrotcake aan de beurt. Wij vinden het niet zo geslaagd maar de rond hippende vogels wel. Je kunt ook zien dat ze het graag lusten, ze dragen geen bril. Ook vandaag rennen regelmatig schapen voor ons uit waardoor Gerard terloops opmerkt dat hij die schapen beter vertrouwd als die antieke Engelsen die vandaag ook op de weg zijn. Zo terloops halverwege de route gaan we over de Honister Pass. In de winter is dit een skigebied, nu wordt het druk bezocht door wandelaars en motorfanaten. Die passen rijden is niet echt mijn ding en als ik later mag kiezen of we rechts gaan weer de Honister Pass op of rechtdoor kies ik voor rechtdoor. Voor het rijden van die passen heb ik wat dat betreft niet genoeg zelfvertrouwen en lef. Ik ben die twee stukken naar beneden op de Honister Pass van 25% en 20% nog niet vergeten alhoewel het best goed ging. De foto’s die te zien zijn maakt Gerard onder het rijden.

P.S. Een groot raadsel die we overgehouden hebben na vandaag is, hoe verzin je de plaatsnaam Cockermouth?????

 

 

2 gedachten over “14 juni 2011”

  1. Zozo dat zijn een paar beste bulten zeg;)
    Maar ach die zijn hier ook in de achterlijke hoek haha..
    Dat is inderdaad een mooi raadsel “cockermouth”
    Als het een beetje uitkomt komen we zaterdag even jullie kant op,dus laat maar even weten hoelaat jullie terug zijn in het natte Nederland

  2. Mooie foto’s! En de laatsten hebben ook mooi weer. Veel plezier daar

    Groet!

Reacties zijn gesloten.