12 juni 2011

SchotlandEngeland

Dag 8

Om 6u. schijnt de zon volop, om 8.30u. schijnt de zon tussen de wolken door. Vandaag gaan we van Dumbarton Schotland naar Morecambe England. Tijdens het ontbijt eerst de laatste papieren Schotse ponden geruild voor Engelse ponden want in sommige opzichten zijn Schotland en Engeland twee verschillende landen. Niet alleen hebben ze Schotse en Engelse ponden maar ook de banken in Schotland hebben hun eigen papiergeld. Engelse ponden worden wel geaccepteerd in Schotland maar Schotse ponden niet in Engeland. Een raar volkje is het die Great Brittains. Om 9 uur de motoren gestart, als eerste moeten we dwars door Glagow heen om Motorway M6 te bereiken.  Je kan merken dat het zondag is. De Schotten liggen nog bij te komen van hun lekkere huisdrank maar twee herten zijn al wakker. Ze rennen over de stadswegen alsof ze niets beter te doen hebben.

De route gaat grotendeels over de grote wegen, ze beloven in de middag regen van lange duur. Via de A82, naar de M8, M74/A74 naar Carlisle aan de M6. Het landschap is glooiend maar minder ruig als wat we gezien hebben. Ter hoogte van Lockerbie lijkt het landschap als je bovenaf komt net één grote lappendeken. Na Carlisle gaat het naar Penrith, daar missen we de afslag naar Kendal. We rijden door naar Appelby om vanaf daar via Orton naar Kendal te gaan. Het regent inmiddels weer maar doet geen afbreuk aan de onverwachte route, mooi  bochtenwerk en hoogteverschillen van 10% tot 18%. We genieten inmiddels van streepjesregen en nemen daarom de snelste route naar Morecambe dat is weer de M6. Morecambe ligt aan de kust, aan hoe kan het ook anders de Morecambe Bay. Morecmabe Bay is een baai van de Ierse Zee. Ons B & B ligt aan de kustweg maar met regen en buiten het hoogseizoen is ook hier niets te doen.

 

2 gedachten over “12 juni 2011”

 1. Hebben ze daar ook eenden met 2 poten..??
  Of is dit de zeldzame eendensoort met 1 poot??

 2. Moi,

  die ene eend met een poot zal wel komen omdat hij koude voeten heeft en ze dus een voor een gebruikt.

  nog even over de foto’s van gisteren. hebben die mannen onder hun kilt nou ook iets aan of niet. ik ga ervan uit dat we hier nog bericht over krijgen. Qua weer hadden jullie net zo goed hier kunnen blijven, het is hier tenminste droog.

  ik zag dat ze jullie brommers klem hebben gezet maar dat zal wel zijn tegen diefstal of was het weer een zatte schot met het idee van “zo ik kwak em hier moar neer” dan op zijn schots natuurlijk maar ik kan het schotse woordenboekje niet vinden.

  ben morgenavond weer op de lijn en dan heb ik weekend en dus weer regulier aan wezig.

  veel plezier nog.

Reacties zijn gesloten.