11 juni 2012

Kempten-Kaltenbach

 

Vandaag zal de vierde reisgenoot zich bij ons voegen.Vanuit Hengelo (gld) naar ergens in Oostenrijk.  Dit moet lukken want hij heeft alleen net zoveel cylinders als wij met z’n drieën.

In tegenstelling tot de vorige twee dagen worden we wakker met regengeluiden. Eerst maar ontbijten en dan hopen dat het niet meer regent. Bennie zit al in de Fruhstuckraum met een bedrukt gezicht. Zijn grasmaaier heeft het begeven, hij wou niet meer uit en nu is het doosje van de grasmaaier aan de binnenkant kaal. We wijzigen het programma en gaan eerst naar de Mediamarkt voor een nieuwe grasmaaier voor Bennie.

Na 22 km gaan we een weg in kleiner als de K wegen van gisteren, na een paar krappe bochten rijden we op 800m hoogte met een weids uitzicht. Een rare gewaarwording dat je zo dichtbij de stadse wereld in een heel andere wereld terecht komt. Verder gaat de reis naar Füssen, naar Schloss Neuschwanstein, het kasteel van gekke Ludwig. Gekke Ludwig is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen volgens Bennie. We houden het op de buitenkant bekijken van dit kasteel. Zo in het begin van de route is dit al heel wat we opsnuiven aan cultuur. Daarna langs de Lech over vlotte doorgaande wegen. Aan het water van de Lech kan je zien dat het behoorlijk heeft geregend  vannacht. Het water is grauw van de modderstroom uit de bergen.

De route die Bennie gemaakt heeft gaat door de Almgaueralpen. In de Almagaueralpen is het goed toeren. Het is er rustig, prachtig asfalt en mooie lange bochten. In de Almgaueralpen gaan we afwisselend door Oostenrijk en Duitsland. Dan gaat het langs de Plansee, ook hier  weer lekker rustig qua verkeer en mooi asfalt. Halverwege de Plansee trakteren we ons zelf op een Bauernomelet. We staan op tijd stil, we zien de nevel met regen om de berg heen komen. Gelukkig is het weer droog als we de route vervolgen. Dan moeten we tol betalen, we willen door een soort van privé natuurgebied. Aangezien onze jongens  hebben verloren van de Denen neemt de tolwachter genoegen met 5 Euro in plaats van het normale tarief.

Dan gaat het langs de Achensee richting Kaltenbach in het Zillertal in wederom vlot tempo. We willen nog een extra lus rijden maar het begint echt te regenen. Daar hebben we geen zin en Zumo’s gaan op hotel Hoch Zillertal. Daar blijken ze er niets van te weten dat wij er willen overnachten alhoewel……………… de mevrouw van het hotel in een Oostenrijkse *dirdnljurk blijkt de naam Ontstenk te kennen. En ze lost het keurig op. De kamers zijn meer dan netjes. Ff douchen, de routes in de doosjes laden voor morgen, op naar een lekker fris biertje.  Als Bennie ten tonele verschijnt is dit stuk bijna klaar. Bennie vindt het maar raar dat hij niet weet wat er in het  verslag staat. Dit verslag is dan ook hier en daar aangepast omdat ik de Plansee vergeten was. Verder is het onder auspiciën van Bennie geplaatst.   

* Volgens Gerard en misschien ook wel Bennie is een Dirdnljurk een tietenetalage.

 Inmiddels is het 20.00 uur en Jan O. onze laatste reisgenoot is in één rechte streep naar Oostenrijk gereden en veilig aangekomen.

 

 

  

                                                                                                                                                                                                         

2 gedachten over “11 juni 2012”

 1. Hoi hoi, wat leuk! Hopelijk hebben jullie mooi weer tijdens deze reis. Hier regent het weer eens. Veel plezier nog met de mooie scheurijzers.

  Groetjes van Anne (schoonzusje Birgit)

 2. Moi,

  nou daar is tie dan eindelijk, gewoon geen tijd om de pc aan te zetten.

  jullie zijn dus al een mooi stukje op pad de roege bultn in. zo te zien is het weer idd nog niet al te best en als jullie hoger komen zal het ook wel iets kouder worden. tenminste dat is hiet wel zo als ik de drentsche hondsrug op ga(+20m nap.) ik wil maar zeggen.

  even over het lawaai van Bennie zijn brommer, gewoon volpropm met watn die handel. luid is toch uit??. maarja als hij al ligt te miepen over een scheerapparaat, wat moet het dan wel niet met zijn Harley fucking Davidson. trouwens op een van de foto’s staat Bennie een foto te nemen van een natte straat, daarvoor hoef je niet naar zwitserland.

  die dirndljurken vindt ik wel mooi, maar daar mag ik niet naar kijken van ons mamme. ik kijk dan ook altijd de andere kant op als dit voorbij komt. en van de term tietenetalage neem ik dan ook afstand.

  morgen ben ik er weer,veel plezier

Reacties zijn gesloten.