11 juni 2011

Schotland

Dag 7. Dagje Glasgow zonder brommer

Wat doet men zo op een snipperdag, uitslapen dus. Voor vandaag is dat tot 8uur. Dat betekend dat we om half negen achter o.a. de pancakes en witte bonen in tomatensaus zitten. Met een kan koffie gemaakt van oploskoffie en een kan “weak tea” moeten we een paar uur vooruit kunnen.

De trein naar Glasgow staat om half twaalf op perron 1 om ons drie kwartier later op het Queens Station in Glasgow af te zetten. Eerst daar maar eens echte kop koffie gekocht. Na de koffie is het zachtjes begonnen te regenen. Wat is er nu leuk aan een regenachtige stad? Gewoon helemaal niks! Wat een lol. Zo zonder regenjas en paraplu is het niet te doen. In een overdekt winkelcentrum nemen we uitgebreid de tijd voor een baked sandwich. Dat de Schotten heel andere eetgewoontes hebben als wij blijkt wel als de Jacked Patatoes in grote getale over de toonbank gaan. Een Jacked Patatoe is een dikke aardappel, zo’n ons bekend klei bintje. Deze wordt gepoft, half doorgesneden en dan gaat er over wat je maar lekker vindt. Zo kan je kiezen uit witte bonen in tomatensaus, tonijnsalade, geraspte kaas, bolognese saus enz. Het meisje naast ons zit zichtbaar te genieten van een Jacked patatoe met tonijnsalade en geraspte kaas erover. Een vreemde combinatie, het lijkt ons maar niets.

Tegen 16u. zijn we terug in een eveneens nat Dumbarton. Op moment van schrijven horen we dat het morgenmiddag weer gaat gieten. We hebben besloten om een dag eerder te af te reizen naar Morecambe in de hoop dat het weer daar beter is. Het is zeer waarschijnlijk dat we morgen 300 km dan ook grotendeels afleggen via de snelwegen. Meer valt er eigenlijk niet te vertellen zodat de netbook voor vandaag dicht gaat.

 

 

Een gedachte over “11 juni 2011”

  1. d’er stoit nog niks op, joe zaln wel aan de scrambled eggs zitn(BRR). veul plezaar in Glasgow en tot morgen.

Reacties zijn gesloten.