10 juni 2012

Wertheim-Kemptem

Ontbijten om 8.00u. daarna vertrekken dat is het programma van vandaag en het is een stevig programma. Ruim 450 km en dat hoofdzakelijk over K en L wegen. De Duitse K en L wegen zijn mooi om te rijden maar of het opschiet vragen Gerard en ik ons af. Bennie niet, Bennie is optimistisch en wil de geplande route rijden. We beginnen vol goede moed, de zon schijnt volop en we kunnen merken dat het zondag is. Het is rustig op de wegen. Als we door kleine, op het oog, verlaten dorpjes rijden worden we belangstellend nagekeken door een enkele dorpeling maar soms ook  door geïrriteerde kerkgangers. Of ze geïrriteerd kijken doordat wij de Sontagsruhe verstoren of door Bennie zijn pruttelende Harley laat ik in het midden. Ik houd het op van beide een beetje. Even van het gas af en rustig aan voor een tegemoetkomende processie. Opmerkelijk is de uitbundige vriendelijke groet vanuit het midden van de processieoptocht dat moet wel een van een motorliefhebbende processieganger zijn.

Dan hebben we een schone taak. Bennie zit bijna zonder benzine en op zondag tanken in Duistland als de route hoofdzakelijk over K en L wegen gaat is niet echt gemakkelijk. Na 70 km is er eindelijk een pomp die open is. Bennie zat al een tijdje met aangeknepen billen en gooit liefdevol de tank van zijn Harley vol. Verder gaat het, nu op zoek naar een koffiestop. Het gas gaat er weer lekker op, we zwieren en zwaaien in lekker tempo door het glooiend landschap. En ja er is een restaurant open. Ik parkeer Knor de 5e naast Bennie en krijg direct te horen dat het geen goede plaats is. Gelijk hebben de heren wel want ik kan Knor niet goed neerzetten zonder hun hulp. Als ik de jiffy uit doe kan ik de motor niet neerzetten zo scheef moet hij dan staan zodat ik mijn rechterbeen niet meer aan de grond krijg. Dan maar even geduldig luisteren naar hun wijze les. 1) Nooit parkeren als het schuin afloopt, 2) zeker niet met de neus naar beneden. Op mijn: Ja maar hij staat in de versnelling is de opmerking je komt hier nooit meer weg zonder onze hulp zeg ik maar “Ja Bennie” hij glimt helemaal!  De koffie laten we bij één bakkie, het is niet hoera. Het is meer gekleurd lauw water.

Al draaiend en zwaaiend door de bochten gaat het richting lunchtijd. De inwendige mens laat zich zo langzamerhand horen. Aangezien Gerard voorop rijdt en volgens Bennie  niet op de juiste plaatsen waar wat te doen is stopt rijden we ook de Schnitzelfabrik voorbij. Al kwijlend zie ik Bennie de bocht door komen hopeloos kijkend naar de Schnitzelfabrik die we achter ons laten. Op naar de volgende voorstelling en die is er al snel. Zo waar de vrijwillige brandweer staat midden op het kruispunt en deze keer niet voor een oefening of één of ander feest. Er hangt een dichte grijze rookwolk die je liever niet uit je huis ziet komen. Tegen 13.30u stoppen we in Lorch bij een Italiaans restaurant. Als we binnen komen geurt de knoflook ons tegemoet. We bestellen een pizza die ons goed smaakt en praten de route van vandaag door. We hebben 180 km van 450 km gereden en Gerard en ik hebben onze twijfels of we de geplande route van vandaag wel redden. Na wat heen en weer gepraat besluiten Gerard en ik rechtstreeks naar via de B10 naar Ulm en daarna naar Kempten te rijden. Bennie gaat alleen met zijn Harley de rest van de route af blaffen.

Dat Kempten niet ver van de Oostenrijkse grens af ligt zien we aan de Oostenrijkse dames die op menig wei hier lopen. Typerend zijn deze grauw bruin/grijze koeien die hoofdzakelijk hier en in Oostenrijk voorkomen, net als de koeien die een dikke vacht hebben en goed tegen de kou kunnen in Schotland. Rond 18u zijn we in Kempten, lekker ff niets doen. De site bijwerken met de verhalen en foto’s van gisteren. Dan badderen en het centrum verkennen. Ons hotel zit midden in het centrum van Kempten. Jammer dat er niets te doen is. Om goed 20u. komt er bericht van Bennie vanuit een hol klinkende ruimte. Hij moet nog ff een fax versturen vanuit Darnstadt en dan komt hij eraan.

Woord van de dag; Klepsau. Je zal er maar wonen.

 

2 gedachten over “10 juni 2012”

  1. Hallo, hier vanuit een regenachtige zeddam…
    Wat best opvallend is, iedere reis die jullie maken komen rare beesten in voor..
    Vorig jaar eend op 1 poot, hier bruin/grijze koeien..

    Veel plezier..!

Reacties zijn gesloten.